dilluns, 31 de gener del 2011

I Mitja Marató de Pego

El diumenge 30 de gener es va celebrar la 1ª edició de la Mitja Marató de Pego, que esperem continue durant molts anys. Un total de 493 atletes van aconseguir arrivar a meta.

Tot i que la setmana anterior molts dels nostres atletes van còrrer en Santa Pola, també va haver una notable participació d'ells en aquesta mitja. (Fins i tot, alguns havien repetit). Ací estan les classificacions i les fotos.

93………..JUAN JOSE TUR CABRERA……….…1:32:48………0:04:23
134……….RICARDO ORTEGA NAVARRO……..1:35:39……..0:04:31
218……….JORDI JORRO RAMON………………..1:41:11…….0:04:47
225……….FRANCISCO JOSE GINER CANTO…1:41:24….…0:04:47
270……….SALVADOR MAS I ESTELA……………1:44:41…….0:04:56
311……….MIGUEL CRESPO SANTACREU …….1:47:05…….0:05:03
329……….JOSE GINER MAS………………………..1:48:59…….0:05:09
376……….RAFA BALLESTER ESTALRICH …….1:53:36……..0:05:22
378……….MANUEL IVARS PELLICER…………..1:53:46……..0:05:22



Enhorabona a tots.

divendres, 28 de gener del 2011

Atletisme Medieval

El cap de setmana des de divendres 28 fins diumenge 30 de gener es celebra a Benissa la Fira Medieval, on el nostre club, per primera vegada participa amb un stand d'entrepans i picaetes. Esteu tots convidats a vindre a passar uns moments agradables en la nostra companyia. Prometem preus populars i molt bon ambient. Us esperem.

Molt prompte penjarem fotografies de l'esdeveniment.

dilluns, 24 de gener del 2011

Mitja Marató de Santa Pola 2011


Un any més, s'ha celebrat una nova edició de potser una de les Mitjes Maratons més importants del panorama nacional. Enguany, de nou amb rècord d'inscripcions (més de 8000) i amb un selecte grup de corredors africans, que van detindre el crono en l'espectacular marca de 1:00:31.
Les condicions segons comenten no van ser massa agradables, amb molt de fred i un poc de vent en contra en alguns trams. A la classificació figuren nombrosos atletes del nostre club:

156…….CARAÑANA MOLLA , RICARDO…………1:19:48……3,47

350…….ORIHUEL SENDRA, JOSE MARIA……….1:23:51…..3,58

1224…..TUR CABRERA, JUAN JOSÉ ........…….1:33:08….4,25

1911…..TUR CABRERA, JOSÉ RAMÓN…………..1:38:05….4,39

2489……GINER LLAVADOR, SANTIAGO………….1:41:57….4,50

2715……REVELLES TUR, MIGUEL………………….1:43:06…..4,53

3035……GINER MAS , JOSE…………………………..1:44:54…..4,58

5938…..ESCALES GARCÍA, PERE ………………….2:04:29…..5,54

6575……BAYDAL PASTOR, ANA…………………….2:13:04…..6,18

Hem de donar l'enhorabona a Jose Maria, pel seu gran retorn a la Mitja Marató després d'alguns problemes de tendinitis a principi de temporada, i en especial al "gran" Ricardo que ha fet la marca en Mitja Marató de la seua vida, baixant per primera vegada de l'hora vint.

També donem l'enhorabona a la resta, perquè fer una mitja marató sempre és complicat i molta gent no ho valora. A seguir així.

dissabte, 8 de gener del 2011

Cursa de Xeraco 2011

Com ja és habitual, el dia dels Reis, disfrutem dels nostres regals. I un d'ells és aquesta cursa tan especial que tant ens agrada fer i que de pas ens ajuda a llevar-nos de damunt alguns gramets de més que hem augmentat durant les festes nadalenques. La distància de 14km i pico va molt bé com a test per a les mitjes maratons i maratons que ja venen, i el recorregut, molt pla, ajuda a mantindre ritmes prou constants. La única pega, la calor no massa habitual d'aquestes dates, però que enguany va ser més que protagonista.

Uns quants atletes benissencs van participar amb aquestos resultats:

24…………CARAÑANA MOLLA, RICARDO………….0:53:13………03:43
63…………CABRERA CARDONA, RAUL……………..0:56:37………03:57
147……….ORTEGA NAVARRO, RICARDO………..1:01:06……….04:16
411……….SANTACREU IVARS, MIGUEL……………1:09:12……….04:50
449……….CRESPO SANTACREU, MIGUEL………..1:10:27……….04:54
450……….IVARS PELLICER, MANUEL……………….1:10:28……….04:54
735……….CABRERA CABRERA, VICENTE………….1:24:05……….05:52
769……….BAYDAL PASTOR, ANA……………………..1:27:15………06:05

Enhorabona a tots i a recuperar-se per a les properes cites. A continuació podeu veure una vegada més les fotos d'entrada a meta cortesia de http://calygat.blogspot.com/

dijous, 6 de gener del 2011

Article interessant

Recientment m'han enviat un article sobre el còrrer que espere que vos agrade a tots. Gràcies a Pepa del Valle per la transcripció.

PSICOLOGÍA

Texto de Antonio Ortí
Ilustración de Arianne Faber

Hablando de correr
Correr es mucho más que llegar a algún sitio. Es demostrarse a uno mismo que progresar diariamente contribuye a acercar cualquier objetivo. Y esto incluye desde acabar un maratón hasta mejorar en el trabajo.

En De qué hablo cuando hablo de correr, el escritor japonés Haruki Marukami explica que realizar repetidamente cualquier acto, por trivial que sea (y pone como ejemplo afeitarse), encierra una filosofía, Murakami empezó a practicar footing casi a diario en 1982, cuando tenía 33 años. En esa época fumaba 60 pitillos al día y pesaba algunos kilos de más. Por si fuera poco, no sentía atracción alguna por el deporte, del que había quedado harto en el colegio, y mucho menos por ideas del tipo: “Venga, salgamos todos a correr y llevemos una vida saludable”.

En caso es que Murakami se apuntó a una carrera de cinco kilómetros y quedó tan prendado del sonido de sus zapatillas sobre el asfalto como lo estaba de Red Hot Chili Peppers. Pero incluso para él, que ha conseguido domar el lenguaje y escribir novelas tan brillantes y raras como El pájaro que da cuerda al mundo y Kafka en la orilla, sigue siendo un misterio desvelar qué lleva a una persona a sentir la necesidad imperiosa de salir a correr casi a diario. Y esto tanto puede aplicarse a los que corren vigorosamente golpeando con fuerza el suelo y cortante el viento al avanzar como a los que lo hacen con los hombros caídos, los ojos entornados y resoplando ruidosamente.
La cuestión es que los expertos no acaban de explicarse el constante incremento de personas que participan en maratones y en otras carreras populares.

Algunos sostienen que se está volviendo a poner de moda un ideal que predicaban los estoicos: conseguir la paz interior por encima de los acontecimientos externos.
Murakami prefiere no ir tan lejos e insinúa que la clave del éxito del runnning radica en conectar con uno mismo y en sentir la satisfacción de entregarse a fondo.
De hecho, Murakami comenzó a correr cuando decidió dedicarse exclusivamente a escribir, por lo que sus novelas tienen mucho que agradecer a sus piernas. Con todo, el mensaje más importante para quienes no estén demasiado interesados en correr maratones y otras gestas parecidas en que el 90% de las habilidades que difunden los libros de autoayuda se puede aprender en pantalones cortos.
“Entrenarse para correr largas distancias o para cualquier otro deporte que exija mucha fortaleza mental proporciona una serie de valores que luego es posible aplicar en la vida cotidiana; disciplina, constancia, superación, crecimiento personal, saber establecer objetivos a corto, medio y largo plazo, aprender a trabajar bajo presión y a sobreponerse a las adversidades”, explica la psicóloga granadina Patricia Ramírez, que asesora a deportistas de elite y el año pasado ayudó a Gregorio Manzano, por entonces entrenador del RCD Mallorca, a clasificar a su equipo para Europa- aunque luego su gozo acabara en un pozo, como muchos de los personajes de Murakami…- .
Tanto es así que muchas empresas norteamericanas y algunas españolas empiezan a considerar un mérito que tener en cuenta cuando algún candidato incluye en su currículum haber concluido maratones, triatlones o pruebas de gran exigencia física. La moda se inició hace alrededor de diez años con la ascensión al Everest y llevó a algunos directivos a pagar hasta 10.000 dólares por contratar a serpas que les ayudaran en su objetivo.

Juan Carlos Cubeiro, coautor, junto con Leonor Gallardo, de Liderazgo Guardiola, El mundial de la Roja y Liderazgo, empresa y deporte- algunos de ellos best sellers-, está de acuerdo con Patricia Ramírez y todavía añade más. “En la actualidad, hay muchas personas con unos conocimientos estimables que no desarrollan sus habilidades. Por eso, cada vez son más importantes experiencias extracurriculares. A igualdad de aptitud, la actitud marca la diferencia”, señala este profesor de Evade y de la Universidad de Deusto cuya trayectoria como consultor incluye a más del 80% de las 500 mayores empresas españolas (han leído bien).
Jorge Ricard, partner de Heidrick&Struggles, una de las empresas de head hunters más importantes del mundo, corrobora que correr maratones y, en general, practicar deporte cotiza al alza en las empresas de recursos humanos, “con la excepción, si se quiere, de tener un buen handicap en el golf, ya que suele ser sinónima de que la persona en cuestión dedica a ello la mayor parte de su tiempo”.

Al igual que Cubeiro, Jorge Ricard considera que las personas que completan maratones “tienen una buena base para conseguir los objetivos que se proponen y para afrontar las dificultades que se puedan presentar”, aunque la primera condición de todo ejecutivo sea su formación y, si se quiere, su experiencia. Con todo, admite que el momento económico actual exige “directivos maratonianos y personas disponibles y dispuestas, que se planteen el éxito como una meta lejana que implica sortear obstáculos”.
De hecho, en los últimos años algunos psicólogos deportivos han descrito los beneficios específicos del running. Para Rodrigo Cauas, “los motivos que posee una persona para dedicarse a correr maratones, medias maratones o cualquier otra distancia no siempre se relacionan con sentirse saludable o bajar de peso”. En ocasiones, salir a correr tiene que ver con reducir los síntomas de depresión o el estrés, aumentar la autoestima y meditar los problemas que plantea la vida diaria en ese “tiempo muerto lejos del foco de conficto”, escribe este psicólogo chileno que ha acuñado conceptos tan curiosos como exitismo o nikefobia (término tomado de la diosa griega del éxito, llamada Niké, y que podría traducir como miedo a dejar de triunfar en la columna que escribe en el diario La Nación. Así pues, tal vez de la ha habla Murakami cuando habla de correr es de que el running es una filosofía de vida cuyo principal mantra se encuentra en los versos de Machado, “Caminante, no hay camino, se hace camino al andar”.


La vida como una carrera de fondo

Sirja Bechich, director de la escuela de cuaching CoachSi, propone aplicar cinco principios para extrapolar los valores del running a otras parcelas de la vida.

1-Correr es la mejor escuela para fortalecer la voluntad.
2-Una carrera de muchos kilómetros siempre comienza con un primer paso. Con independencia de que la meta sea encontrar pareja o buscar trabajo, lo básico e ponerse en movimiento.
3-Cuando se ha recorrido parte del camino conviene volver la vista atrás para celebrar lo conseguido.
4-En el transcurso de un maratón (deportivo o de vida) siempre hay que salvar algún muro. Cuando se topa con el, hay que elegir entre aflojar el tiempo o reponer fuerzas para salvar ese obstáculo.
Abandonar nunca es una opción.
5-Al superar un desafío se abren las puertas del siguiente. La cuestión es segur evolucionando y recordar que más importaste que llegar a la meta es disfrutar del camino.

dilluns, 3 de gener del 2011

Feliç any nou

Feliç any nou a tots els membres del club i als nostres seguidors del bloc, ànims per les curses que venen.



diumenge, 2 de gener del 2011

San Silvestre de Benissa 2010

El passat dijous en Benissa vàrem celebrar la 9ª edició d'aquesta cursa tan particular. Es tracta d'una prova de distància curta, totalment urbana i amb un molt bon ambient gràcies tant a la gent que ve a disputar-la com a la gent que corre per a disfrutar i passar-s'ho bé, lluint divertides disfresses. Enguany hem registrat un lleuger creixement del cens amb uns 250 corredors que es van repartir pel traçat de 4,2 kilòmetres de que enguany constava la cursa.
Enguany la cursa sembla que va ser més ràpida encara, ja que en eixir costera cap avall, pareix que la gent va tindre menys por a patir. Tot i que el recorregut no és per a fer grans marques, amb moltes pujades i baixades, el guanyador de la prova, Vicent Mas va fer 13:18 ni més ni menys que a ritme de 3:10 el kilòmetre. Ací el podem veure entrant a meta

Els guanyadors en les diferents categories van ser:

CATEGORIA BARRUFET

FEMENI
1 RUTH ALMERO
2 ANA GILABERT

MASCULÍ
1 JULEN RONDA
2 JOSE ORTOLA

CATEGORIA PRINCIPIANT

FEMENI
1 ISABEL IVARS
2 ANGELA FERRER
3 ALBA SOLER

MASCULÍ
1 HUGO RIVAS
2 MARC GAVILA
3 DIEGO GARCIA

CATEGORIA PREBENJAMI

FEMENI
1 VEGA GRIMALT
2 NADIA CRESPO
3 MAYA WEUG

MASCULÍ
1 MARC SOLER
2 RAUL AUSINA
3 ROMA IVARS

CATEGORIA BENJAMI

FEMENI
1 SHADIA DE FRUTOS
2 MARINA COLLADO
3 CLAUDIA CABRERA

MASCULÍ
1 MARC BARRIOS
2 JAVIER ORTIZ
3 XAVI LOPEZ

CATEGORIA ALEVI

FEMENI
1 VANESSA LLOBELL
2 MAR LOPEZ
3 LAURA PENELA

MASCULÍ
1 JORDI SERRA
2 JOSE MARIA REVELLES
3 PEDRO SERRA CATEGORIA INFANTIL

FEMENI
1 ALEJANDRA DE PABLO
2 INES IBAÑEZ
3 ALBA FELIX MASCULÍ
1 SIRO PIÑA
2 MANEL BARRIOS
3 JORDI COLOMER

CATEGORIA CADET

MASCULÍ
1 VICENTE IVARS
2 VICTOR OLLER
3 OLIVER ASIK

GUANYADORS DE LA PROVA ABSOLUTA (4,2 KM) PER CATEGORIES

CATEGORIA JUVENIL

FEMENI
1 THAYA MIRINDA DINKEL

MASCULÍ
1 ANTONIO SOLER
2 MIQUEL PIERA
3 REECE ASIK
CATEGORIA SENIOR

FEMENI
1 MARIA FORNES
2 ARACELI SEGUI
3 LORENA NAVARRO

MASCULÍ
1 VICENT MAS
2 IGNACIO CARDONA
3 MIGUEL ANGEL RIVERO

CATEGORIA VETERANO A

FEMENI
1 MAICA SALA
2 LAURA ALABAU
3 PILAR RODRIGUEZ

MASCULÍ
1 VICTOR FERNANDEZ
2 JOSE LUIS COLLADO
3 VICENT CAMARENA


CATEGORIA VETERANO B

FEMENI
1 AMANDA FLETCHER
2 LUISA AMBLER
3 ANA GARCIA DE LA CUADRA

MASCULÍ
1 JOSE VICENTE MARTÍ
2 PAUL FLETCHER
3 FRANCISCO LOPEZ


CATEGORIA VETERANO C

FEMENI
1 HILDA OOSTEMA
2 PAULINA VAN DER SLUIJS

MASCULÍ
1 ROB DEVILEE
2 ROBERT SPARKES
3 SALVADOR MOLERO



I a continuació els guanyadors locals:


Categoría Veterà C: Paco Ivars

Categoria veterà B: Valentín González

Categoria veterana A: Ana Baydal
Categoria veterà A: Jose María Orihuel i Ricardo Carañana

Categoria Senior Femení: Raquel Ronda

Categoria Senior: Un jove atleta local, Raul Cabrera i Christian David Sánchez.

També va haver premi a la millor disfressa. Com podeu veure aquestos xicots s'ho van guanyar no només per la disfressa sino per la gran interpretació durant tota la prova.

I també la millor disfressa local:


Esperem que us haja agradat la prova i que l'any vinent torneu a participar en la que ja serà la 10ª edició. Moltes gràcies a tots els organitzadors, policia local, protecció civil, creu roja, patrocinadors i en especial a tots els que feu possible que aquestes curses es puguen celebrar: els corredors.

També volem agrair a Somesport la cesió d'aquestes fotografies. Esperem que us agraden.
Enhorabona a tos i fins la cursa de l'estiu.