diumenge, 2 de novembre de 2008

Pas Ras al Port de València, 2008


A finals d'octubre o principis de novembre, es celebra en el Port de València una cursa de molta acceptació entre els populars, i especialment entre els que viuen en l'àrea metropolitana de València. Es tracta d'un 10000 molt corredor, on predominen les rectes i que és completament pla, cosa que afavoreix el rendiment dels atletes i que dóna una referència molt vàlida en l'anomenada distància.

El recorregut és canviant com el Port en sí mateix. Jo he participat al voltant de 5 o 6 vegades, (ja no recorde) i mai he repetit circuit. Açó és degut a les diferents transformacions per les que ha passat, gràcies a la Copa Amèrica o al Gran Premi de Fòrmula 1. Enguany el circuit pasava pel edifici Veles e Vents, per darrere de les bases dels equips de l'America's Cup i pel costat del Boxes de F1, per a continuació incorporarse al circuit i creuar el pont mòbil, per a enfilar ja per últim la recta de meta. Una volta de dos kilòmetres i dues de quatre.

El dia va eixir molt núvol i plovent molt lleugerament, però duran l'escalfament, va començar a bufar aire que va escampar els núvols molt ràpidament i va eixir el sol. Poc a poc els atletes vam anar colocant-nos en la eixida. Pareixia que tot estava en marxa, quan ens diuen que haurem d'esperar uns quinze minuts a que es tanque el pont mòbil. Al quart d'hora ens diuen que el pont té una avaria i busquen un traçat alternatiu que també tinga 10 km. A la fí, després d'una bona estona amb la policia treballant en controlar tot el nou circuit, ens tornen a dir que el pont està tancant-se i que tornarem a fer el recorregut inicial. Per fí es dóna la eixida amb més de 45 minuts de retard.

La cursa, molt bonica, molt agradable, molta participació i molta qualitat. N'hi havien uns quants atletes d'oritge marroquí, entre els quals destacava el nostre amic Said Day Day de Gata. El vent que bufava prou fortet, molestava prou en la zona de les bases de L'America's Cup, pero després en la zona de Fòrmula 1 ajudava prou. En definitiva i malgrat el retard, va ser un bon dia de diumenge per a passar en la ciutat de València disfrutant del nostre esport favorit.

El meu temps va ser de 41:45, al voltant de 4:10/km. Molt millor del que esperava després dels antibiòtics i el paró.

Fins prompte.